Bedrijf en organisatie

De kudde: diepe verbinding zonder woorden. Ze maken zich niet druk, het werk gebeurt als vanzelf. Als ieder zijn plaats weet en wordt erkend in zijn of haar eigen-wijsheid.

Therapeut en coach

Je groeit, blijft in beweging. En je wilt ook anderen laten groeien. Welzijn voorleven, beleven en doorgeven. Daar ben jij goed in. Soms heb je hierbij begeleiding nodig.

Persoonlijk

Je wilt veel uit het leven halen. Dit kan, als de basisvoorwaarden juist zijn. Natuurlijk en vitaal leven, kunnen omgaan met de variaties, kansen en mogelijkheden die het leven je biedt.

  • organisatie en teamcoaching
  • organisatie en teamcoaching met paarden
  • coaching in kleine groepen of individueel
  • coaching mbt bedrijfs/praktijkvoering
  • coaching in je eigen ontwikkeltraject
  • coach de coach (of therapeut)
  • individuele coaching
  • individuele coaching met paarden

Met de wijsheid van de kudde

Wij hebben twee kuddes, in een (blijkbaar voor Nederland) unieke samenstelling. We hebben namelijk twee (dek)hengsten, ieder met hun eigen vaste merrie. En enkele nakomelingen. Ze lopen een jaarrond dag en nacht buiten, met een schuilstal en een ‘veilige zone’ tussen beide kuddes.

De ene kudde heeft twee paarden: Kubina en Ag Al Shatan.
De andere kudde bestaat uit vijf paarden: Korazon en Savanna met Shiama, Saradi en S’Eleanor. En sinds afgelopen augustus nummer zes: kleindochter Summer Circles.

Systemisch werk

We zijn allemaal onderdeel van een of meerdere systemen, onze familie, het bedrijf waar we werken, de clubs waar we lid van zijn of de buurt waar je woont. We worden door deze systemen beinvloed, bewust of onbewust. Jouw rol of plaats die je in de verschillende systemen inneemt bepalen voor een groot deel hoe je in het leven staat, wat je wel of juist niet doet en voelt.

Middels systemisch werk krijg je (een beter) inzicht in jouw plaats of rol in een systeem. En waarom er bepaalde blokkades optreden of waarom je vervalt in oude (gedrags)patronen. Patronen die voorheen voldeden, kunnen nu juist belemmerend werken, en vragen om aanpassing. 

Een klacht of een probleem is meestal een compensatie, of een manier om aan te geven, dat verandering nodig is. Eerst door bewustwording, dan de inzichten, en vervolgens implementatie van nieuwe of andere patronen in het dagelijks leven, maken dat klachten en problemen zullen verdwijnen. Hierbij kan systemisch werken zeer goed van dienst zijn.

Van ‘ik’ (degene die het probleem of klacht heeft) naar ‘wij’, het samen dragen van ongemakken, waardoor het ongemak lichter en beter te (ver)dragen is. 
Omdat paarden dit van nature al doen, zijn paarden bij uitstek de aangewezen wezens om ons mensen te helpen.

Systemisch coachen met paarden

Systemisch coachen met paarden is een integratie van systemisch werken, coaching, coaching met paarden, natural horsemanship en werken met de kudde.
Paarden leven in kudde verband, dit is (ook) een systeem. Ze leven in het ‘nu’. De problemen die ze gisteren hadden, zijn uitgevochten en achter de rug. De dag van morgen maken ze zich nog niet druk om. 
We kunnen het paard en zijn kudde gebruiken als spiegel, voor inzicht in gedrag, patronen, emoties en gevoelens bij ons, mensen.

We werken in (beperkte) vrijheid. De mens(en) en het paard of de kudde vrij in de bak (een omheinde ruimte, waaruit het paard niet kan ontsnappen). Het werken met een of meerdere paarden werkt direct, en daarom snel. In een korte tijd kan dit tot meerdere inzichten en oplossingen leiden. 
De wijsheid van het Al, het universum is vertegenwoordigd in de kudde: de wijsheid van de kudde.

De paarden even voorstellen

Kubina
merrie, 21 jaar, 100% arabier, moeder van Korazon. Is weer helemaal in haar hum sinds de komst van Ag Al Shatan, nu drie jaar geleden. Zelfs de blik in d’r ogen is verzacht.

Ag Al Shatan
(dek)hengst, 15 jaar, 100% arabier. Heeft zich enorm ontwikkelt sinds ie bij ons is. Is van puber een echte vent geworden. Een hele lieve en zachtaardige hengst.

Korazon
(dek)hengst, 14 jaar, 100% arabier, zoon van Kubina. Staat z’n mannetje, is continu zijn kudde aan het verdedigen. Was liefde op het eerste gezicht toen Savanna bij ons kwam.

Savanna
merrie, 24 jaar, 64% arabier, moeder van de drie dames. Vanaf de eerste dag bij ons dikke vrienden met Korazon. Heeft zelf het een en ander meegemaakt (hoe of wat zullen we nooit weten).

Shiama
merrie, 7 jaar, 82% arabier, dochter van Korazon en Savanna. Heeft inmiddels het voortouw genomen in de kudde. Een dame met ‘stille wateren hebben diepe gronden’.

Kennismakingsdag

Saradi
merrie, 5 jaar, 82% arabier, volle zus van Shiama. De meest eigenzinnige van het hele stel. Kan zeer verrassend uit de hoek komen. Wil heel graag aandacht.

S’Eleanor
merrie, 3 jaar, 82% arabier, volle zus van Shiama en Saradi. De grootste van het ‘jongere grut’. Zit geen enkel kwaad in. Neemt alles zoals het komt.

Summer Circles
Ons kadootje. Moeder Saradi had zelf de weg (door 3 heiningen) gevonden naar een leuke meneer (Shatan). Geboren hoog zomer, en een kruin van waaruit de haren in mooie cirkels naar buiten groeien.

Een- of tweemaal per jaar organiseren wij een kennismakingsdag.
Vanwege de huidige maatregelen, hebben we voor 2021 nog geen planning gemaakt voor onze kennismakingsdagen. 

Schrijf je in voor ons e-magazine om op de hoogte te blijven.